• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Rondleiding

Wandel mee doorheen Cura.

De bespreekruimte :

Vooraan hebben wij een ontvangst- en bespreekruimte voor de familie, waar u in alle rust en privacy uw wensen kan bespreken.

De winkel :

hier vindt u o.a. een ruime keuze aan kisten, kruisjes, urnen, kaarsen, lantaarns, fotokaders, bloemen, gedenkplaten… Nieuwigheden zijn bijvoorbeeld een driedimensioneel beeld van de overledene in glas gegraveerd of een fingerprint van het dierbare familielid verwerkt in een juweel.

De begroetingskamers :

3 rouwkamers bevinden zich voor de aula’s, waar u een overledene kan bezoeken tussen 16 u en 18.30 u van maandag tot vrijdag, en van 10 u tot 12 u en van 14 u tot 17 u op zaterdag.

Onze 4e rouwkamer bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, met een aparte ingang via de tuin. Hier kan de dichte familie hun dierbare bezoeken buiten de openingsuren. Deze begroetingskamer is dan enkel toegankelijk met een speciale deurbadge.

De grote aula :

Via een dubbele deur komt u in de grote aula, met 250 zitplaatsen en nog veel ruimte om te staan. Ook is er nog een balkon waar bij grote diensten nog een 50-tal mensen kunnen rechtstaan om de dienst te volgen. Dit balkon kan ook gebruikt worden door een muzikant of koor.
Het technisch eiland : tussen de grote en de kleine aula ligt het technisch eiland, voor de bediening van klank, licht en beeld.

De kleine aula :

deze aula wordt afgesloten met gordijnen bij een viering in intieme kring. Bij een grote viering worden deze gordijnen opengeschoven en kan deze ruimte ook gebruikt worden om extra mensen te laten zitten.

De tuin :

achter het gebouw ligt een verzorgde tuin, waarlangs de mensen na een grote dienst  naar buiten geleid worden. Via het Merelpad achteraan kunt u terug naar de Veurnestraat of de Sint-Elisabethlaan.  Ook kunt u hier een afscheidsviering buiten organiseren, met een kleine groep mensen.
De aparte ingang van rouwkamer 4 bevindt zich ook in de tuin.