Achtergrond & visie

Begrafenissen met persoonlijke toets

Uitvaart Cura in de Veurnestraat is gelegen in De Panne. Uniek aan de nieuwe zaak is de ruime aula met 250 zitplaatsen en de bezinningstuin waar buitendiensten kunnen plaatsvinden. “Gepersonaliseerde vieringen voor mensen met om het even welke overtuiging zijn hier mogelijk”, aldus zaakvoerders Dirk Blondé  en Pascal Demuysere die bijgestaan worden door hun echtgenotes Ingrid De Clercq en Katrien Caeyzeele .

Dirk BlondéDirk Blondé is sedert 2004 gediplomeerd begrafenisondernemer. Toen hij destijds zijn eindwerk moest maken kwam hij terecht bij Pascal Demuysere.

Pascal DemuyserePascal is godsdienstleerkracht, maar hij is ook, samen zijn echtgenote Ingrid, ontwerper van urnen en originele grafmonumenten, vooral met glas.

Toen werd de kiem gelegd voor wat we hier nu gerealiseerd hebben : een uitvaartcentrum met warme aandacht voor de familie en voor de overledene, waar ieder in alle sereniteit op zijn eigen manier afscheid kan nemen van zijn dierbare, zowel op traditionele wijze als met een gepersonaliseerde viering .
Het was onze droom om samen een funerarium met aula uit te bouwen en we hebben hier de geschikte locatie gevonden.

Aan ons interieur besteedden we veel aandacht, we kozen voor warme kleuren, vloeiende lijnen, kaarsen, zacht licht… om de mensen te ontvangen in een meer huiselijke sfeer. Beeldprojectie, muziek en lichteffecten maken een viering in de aula persoonlijk en uniek. Ook buitendiensten zijn mogelijk in onze tuin met bezinningsruimte.

Cura, het uitvaartcentrum van de Westkust dat rekening houdt met de wensen en de overtuiging van de families.
Onze persoonlijke, vakkundige inzet staat garant voor een sereen verloop van het afscheid van uw dierbare.  Met veel  aandacht en eerbied willen we u begeleiden tijdens deze moeilijke momenten.

Cura is de Grieks-Romeinse godin van de zorg. Gezien wij de laatste zorg toedienen, vinden wij Cura een mooie naam voor ons uitvaartcentrum.

Graag helpen wij u met het zoeken naar een gepaste afscheidviering, zowel christelijk, burgerlijk, vrijzinnig of andere geloofsovertuiging.